Gestionează membrii
Invită și gestionează membrii echipei tale.
De Fredrika

Pe această pagină
Pagina de membri ai comunității din setările Zealy este locul unde o comunitate invită persoane prin email sau link de invitație și decide ce poate face fiecare persoană. Rolurile funcționează într-o singură ierarhie — admin, editor, reviewer, guest și banned — de la control complet asupra setărilor până la niciun acces. Fiecare rol include tot ce poate face rolul de sub el; nu există roluri personalizate și nicio modalitate de a limita un rol la anumite quest-uri. Comunitățile private admit membri noi doar pe bază de invitație.
Prezentare generală
Poți invita manual, suspenda și promova/retrograda membri în roluri de admin din pagina de setări Membri ai comunității.
Noțiuni de bază
Gestionează membrii din Settings > Community > Members. Pagina de membri ai comunității nu trebuie confundată cu pagina CRM, care face parte din funcțiile premium și îți permite să filtrezi toți membrii comunității după diferite proprietăți.
Invită membri
Accesează Setări > Comunitate > Membri pentru a invita membri în comunitatea ta. Poți face acest lucru fie trimițând o invitație pe emailul lor, fie partajând direct linkul de invitație cu persoanele pe care vrei să le inviți
Comunități private
Pentru comunitățile private, oricine se alătură trebuie să o facă pe bază de invitație. O poți genera fie așa cum este descris mai sus, fie direct din bara laterală, dând click pe meniul comunității. Dacă vrei să faci comunitatea privată, poți face acest lucru din Setări > Comunitate > Securitate.
Roluri
Rolurile formează o singură ierarhie, iar fiecare poate face tot ce pot face rolurile de sub el:
- Admin: permisiune completă de a gestiona setările comunității, inclusiv schimbarea rolurilor altor membri, crearea de linkuri de invitație și adăugarea sau eliminarea directă de XP. Adminii nu își pot schimba propriul rol.
- Editor: tot ce poate face un recenzent, plus configurarea questurilor, modulelor și sprinturilor și vizualizarea questurilor nepublicate. Un editor își poate reseta propriile revendicări de questuri pentru a relua un quest.
- Recenzent: revendice questuri și revizuiască trimiterile altor membri. Recenzenții nu își pot revizui propriile revendicări; acestea sunt excluse din orice revizuiesc. Un recenzent poate acorda și XP bonus la aprobarea unei revendicări.
- Oaspete: revendice questuri.
- Blocat: fără acces.
Nu există roluri personalizate și un rol nu poate fi limitat la anumite questuri sau module. Dacă ai nevoie de un acces mai granular decât acesta pentru o integrare, nu pentru o persoană, un cheie API cu domeniu de aplicare este varianta mai potrivită.
Eliminarea membrilor
Dacă comunitatea ta este privată, poți elimina membri din comunitate din CRM sau din setările membrilor, schimbându-le rolul. Dacă nu, poți bloca utilizatorul din profilul său. Toți utilizatorii blocați pot fi găsiți schimbând filtrele din „Toate active” în „Blocați” pe pagina de setări a membrilor.