Zealy-documentatie

Automatisch vertaald · Lees in het Engels

Leden beheren

Nodig leden van je team uit en beheer ze.

Door Fredrika

Leden beheren
Op deze pagina

Op de pagina met communityleden in de Zealy-instellingen nodigt een community mensen uit via e-mail of een uitnodigingslink en bepaalt wat iedereen kan doen. Rollen volgen één ladder — admin, editor, reviewer, gast en geblokkeerd — van volledige controle over instellingen tot geen toegang. Elke rol omvat alles wat de rol eronder kan doen; er zijn geen aangepaste rollen en geen manier om een rol te beperken tot specifieke quests. Besloten communities nemen nieuwe leden alleen op uitnodiging aan.

Overzicht

Je kunt leden handmatig uitnodigen, opschorten en promoveren/degraderen naar adminrollen via de instellingenpagina Communityleden.

Basis

Beheer leden via Instellingen > Community > Leden. De pagina met communityleden moet niet worden verward met de CRM-pagina, die deel uitmaakt van de premiumfuncties en waarmee je alle leden van je community op verschillende eigenschappen kunt filteren.

Leden uitnodigen

Ga naar Instellingen > Community > Leden om leden voor je community uit te nodigen. Je kunt dit doen door een uitnodiging naar hun e-mailadres te sturen of door de uitnodigingslink rechtstreeks te delen met de mensen die je wilt uitnodigen

Besloten communities

Voor besloten communities moet iedereen die lid wil worden dit via een uitnodiging doen. Je kunt deze genereren zoals hierboven beschreven, of rechtstreeks vanuit de zijbalk door op het communitymenu te klikken. Als je je community besloten wilt maken, kun je dit doen via Instellingen > Community > Beveiliging.

Rollen

Rollen vormen één ladder en elke rol kan alles doen wat de rollen eronder kunnen:

  • Beheerder: volledige toestemming om community-instellingen te beheren, inclusief het wijzigen van de rollen van andere leden, het aanmaken van uitnodigingslinks en het rechtstreeks toevoegen of verwijderen van XP. Beheerders kunnen hun eigen rol niet wijzigen.
  • Redacteur: alles wat een reviewer kan doen, plus het configureren van quests, modules en sprints, en het zien van niet-gepubliceerde quests. Een editor kan ook de eigen quest-claims resetten om een quest opnieuw te doen.
  • Reviewer: quests claimen en inzendingen van andere leden beoordelen. Reviewers kunnen hun eigen claims niet beoordelen; die worden weggelaten uit alles wat ze beoordelen. Een reviewer kan ook bonus-XP toekennen bij het goedkeuren van een claim.
  • Gast: quests claimen.
  • Geblokkeerd: geen toegang.

Er zijn geen aangepaste rollen en een rol kan niet worden beperkt tot bepaalde quests of modules. Als je fijnmazigere toegang nodig hebt dan dit voor een integratie in plaats van een persoon, dan is een API-sleutel met bereik past beter.

rolmachtigingen

Leden verwijderen

Als je community privé is, kun je leden uit de community verwijderen via de CRM of de ledeninstellingen door hun rol te wijzigen. Zo niet, dan kun je de gebruiker verbannen via het profiel. Alle verbannen gebruikers vind je door op de pagina met ledeninstellingen de filters van "Alle actieve" naar "Verbannen" te wijzigen.

FAQ